top of page

Online terapide
nelere dikkat edilmesi gerekir?

Staying Safe.jpg

Günümüzde online terapi süreçlerinin artmasıyla birlikte dikkat edilmesi gerekenler merak edilebilmektedir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli noktalar aşağıda yer almaktadır: 

1. Psikoterapi süreci uzmanlık ve yetkinlik gerektiren bir alandır. Online terapiye artan talep ile birlikte alan dışında kişiler dahi online terapi hizmeti sunabilmektedir. Bu sebeple terapistiniz yetkinliğini ve eğitimlerini sorgulamak önemlidir. 

2. Online terapide seans ücretlerinin yüz yüze seans ücretlerinden daha az olması gibi bir durum söz konusu değildir. Online ve yüz yüze terapide süreç aynı şekilde ilerlemektedir. Bu nedenle terapistinizin etik değerlerine dikkat etmek gerekmektedir. 

3. Terapi sürecinde danışan için sessiz, rahat ve ona ait bir alanın olması gereklidir. Danışanın etrafında onu rahatsız edecek, dikkatini dağıtacak unsurların bulunmaması gerekmektedir. 

4. İnternet bağlantısı, video ve ses kalitesi gibi teknik sorunlarla karşılaşılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Gerekirse, yedek bir plan yapılmalıdır.​

bottom of page